Politic

Simpatizanții Partidului Șor au organizat un nou protest în centrul Chișinăului

Protest Partidul Șor
Sursa video: TVR MOLDOVA

Un nou protest a fost organizat astăzi, în centrul oraşului Chişinău, de partidul politic "Şor". Mii de oameni, din mai multe localităţi ale Republcii Moldova s-au adunat în faţa Preşedinţiei pentru a cere demisia Guvernului şi preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Manifestanţii şi-au dat întâlnire în faţa Teatrului de Operă şi Balet "Maria Bieşu" iar după ora 15:00 au pornit în marş pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt până în faţa Preşedinţiei.

Protestatarii spun că îşi doresc un viitor mai bun acasă. Şi de acestă dată, unii au recunoscut că au fost aduşi la Chişinău, iar transportul a fost organizat de reprezentanţii partidului politic "Şor".

Mulţi dintre manifestaţi au venit la protest băuţi, iar unii abia de puteau lega cuvintele. La Preşedinţie, mai mulţi fruntaşi ai Partidului Politic "Şor" au ieşit în faţa protestatarilor pentru a ţine discursuri.

Între discursurile liderilor de partid, au evoluat şi câţiva artişti. Unii manifestanţii chiar au dansat dar nu toţi au fost de acord cu un astfel de comportament.

Şi duminica trecută, câteva mii de membri şi simpatizanţi ai Partidului "Şor" au organizat un protest în faţa Preşedinţiei, în care au cerut demisia conducerii Republicii Moldova. Anastasia Taburceanu, consilierul de comunicare al premierului, a afirmat că manifestaţia de astăzi a fost ilegală pentru că, cităm "ar fi fost organizată cu bani murdari, furaţi de unii membri ai partidul politic "Şor"". Iar reprezentanţii Preşedinţiei au refuzat să comenteze acţiunea de protest.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter