Politic

SONDAJ. PAS conduce în opțiunile de vot ale cetățenilor Republicii Moldova. Ce alte partide ar intra în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

post-img
Sondaj

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova, 36,5% dintre cetățenii Republicii Moldova din totalul celor deciși ar intenționa să voteze cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS)

Alții 28,9%  ar vota cu PSRM; 13,3% ar alege Partidul Politic Șor;, iar 6,8% ar vota cu  PCRM;.

3,3% ar alege Partidul Nostru; 3,3% - PPDA; 2,2% - PDM (PSDE); 2,2% - MAN; 1,3% - Partidul Schimbării; 0,4% - PUN.

În același timp, 17,9% nu știu pe cine ar vota; 14% nu ar intenționa să voteze vreun partid și nici nu ar merge la vot; iar 4,5% nu doresc să spună pe cine ar vota. 

Sunt datele unui sondaj de opinie realizat în Republica Moldova, în perioada 16-23 noiembrie, pe un eșantion de 1015 persoane cu vârstă de 18 ani și mai mult, din 13 regiuni geografice, cu o eroare maximă de +3%.

Rezultatele Barometrului Socio-Politic al Republicii Moldova, ediția a III-a, au fost prezentate astăzi, 25 noiembrie, de Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române (ISPRI), Centrul de Cercetări Sociologice L.A.R.I.C.S., IDIS Viitorul și CBS-AXA.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter