Actualitate

Modul de funcționare a școlilor cu predare în limba română din perimetrul Zonei de Securitate și din regiunea transnistreană, discutate la Parlament

post-img
ședință la Parlament

Planurile de acțiuni curente ale instituțiilor de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană, mun. Bender și din localitățile Cocieri, Molovata Nouă, Varnița și Copanca, au fost discutate în cadrul unei ședințe a Comisiei speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova.

BFCO

Ședința a fost  prezidată de deputatul Roman Roșca, cu participarea vicepremierului pentru reintegrare Oleg Serebrian, membrilor Comisiei, reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării, șefilor direcțiilor raionale de educație și a directorilor instituțiilor de învățământ menționate.

De asemenea, s-a discutat modul de funcționare a instituțiilor în cazul declanșării unei potențiale crize energetice, precum și prioritățile și necesitățile instituțiilor de învățământ pentru anul 2025.

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au comunicat că în eventualitatea apariției scenariilor de criză vor fi afectate nemijlocit circa 18 instituții de învățământ primar și secundar, aflate în subordinea autorităților constituționale. În context, au fost organizate mai multe ședințe de lucru privind pregătirea instituțiilor de sezonul rece și au fost colectate informații detaliate pentru identificarea necesităților în dependență de scenariile care pot derula după 1 ianuarie 2025.

 

Asigurarea bunei activități a tuturor instituțiilor de învățământ reprezintă o prioritate și se află la controlul permanent al autorităților responsabile.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter