Sci-Tech

Meta lansează o nouă funcție pentru aplicația Messenger

post-img
Messenger
Sursa foto: TVR/CANVA

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a anunțat că „Conversațiile comunitare” vor veni pe Messenger și grupurile Facebook, scrie playtech.ro.

Funcția permite grupurilor mari de Messenger să organizeze chat-urile pe categorii, inclusiv canale audio și video pentru discuții în timp real, chat-uri numai dedicate administratorilor pentru anunțuri și chat-uri de evenimente. La fel ca Discord, chaturile comunitare sunt concepute pentru a ușura urmărirea conversațiilor în mișcare rapidă care implică multe persoane.

„Construim chaturile comunitare ca o nouă modalitate de a intra în legătură cu oameni care vă împărtășesc interesele”, a scris Zuckerberg. „Peste 1 miliard de oameni folosesc Messenger pentru a comunica cu prietenii și, în curând, veți putea începe chaturile comunitare din Messenger, precum și din grupurile Facebook.”

 Cum funcționează

Similar cu un grup de pe Facebook, aceste chaturi sunt destinate să depășească grupul tău de prieteni din viața reală – dacă ești o femeie căreia îi place să prindă niște valuri, s-ar putea să te alături grupului „Women Who Surf”, așa cum apare în imaginea-exemplu.

Deoarece probabil că vei interacționa cu străini, produsul va fi lansat cu instrumente de moderare care le permit administratorilor să elimine mesaje și să blocheze, să dezactiveze sau să suspende membrii grupului. 

O funcție de „asistență pentru administrare” le va permite administratorilor să stabilească criterii personalizate pentru a automatiza moderarea. De exemplu, dacă operezi un chat unde au acces și cei mici și nu dorești ca oamenii să înjure, poți interzice automat utilizatorii care trimit mesaje cu acele cuvinte.

Chaturile comunitare pot fi pornite atât din Messenger, cât și din grupurile Facebook. Funcția va începe testarea acum și se va extinde la grupuri în săptămânile următoare.

Meta a început deja să adauge câteva funcții la messenger care amintesc de Slack sau Discord. În martie, Messenger a primit funcția „@everyone”, care trimite o notificare tuturor utilizatorilor dintr-un chat. Dimpotrivă, comanda /silent trimite un mesaj fără a anunța deloc destinatarul.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter