Actualitate

Începe goana după pomul de Crăciun. MOLDSILVA scoate la vânzare peste 50 de mii de molizi şi pini

Goana după brazi
Sursa video: TVR MOLDOVA

Pentru cei care vor să se bucure de sărbători cu miros de brad în casă, MOLDSILVA scoate la vânzare peste 50 de mii de molizi şi pini. Preţul a crescut, anul acesta, şi porneşte de la 70 de lei pentru un copăcel cu înălţimea de un metru.

GABRIELA SULEAC, reporter TVR MOLDOVA: „Acești brazi au crescut în pepiniera din Strașeni timp de 10 ani. Cumparaţi direct de aici, ei vor costa mai puţin decât cei vanduţi în pieţele din Republica Moldova. De exemplu, acest brad are înălțimea de până la patru metri și costă peste o mie de lei.”

Pepiniera de la Străşeni scoate la vânzare 16 mii de molizi. În funcţie de cererile clienţilor, angajaţii îi vor tăia sau îi vor aşeza în ghivece.

IULIAN MAMAIA, director adjunct, Agenţia Moldsilva: „Până la 31 decembrie suntem disponibili să comercializăm aceşti pomi atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice în cantităţi şi angro să spunem aşa şi către persoanele fizice în cantităţi unitare, conform solicitărilor.”

SERGIU CHIHAI, inginer șef în silvicultură, Strășeni: „Cu bal de pământ la rădăcină poate trăi foarte mult chiar şi într-un spaţiu închis, dacă îi sunt asigurate condiţiile necesare. Poate trăi şi după asta poate fi replantat. Un pom de crăciun tăiat, poate rezista în funcţie de condiţiile de întreţinere între două săptămâni şi o lună de zile.”

Chiar dacă magia Crăciunului nu este aceeaşi fără mirosul proaspăt de brad în casă, unii basarabeni optează pentru pomi de sărbătoare artificiali.

„Avem şi artificial, l-a împodobit sora mea mai mica, căci nu avea răbdare. Dar, aş vrea totuşi ceva natural, care ulterior putem să-l sădim în grădină.”

„Noi o să optăm pentru un brad artificial, deoarece el se păstrează mai mult timp, putem să-l păstrăm pentru toate sărbătorile şi pe stil nou şi pe stil vechi şi să păstrăm natura.”

Pomii naturali de Crăciun sunt, anul acesta, cu până la 20% mai scumpi faţă de anul trecut.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter