Social

Un Târg al Locurilor de Muncă se va desfășura la Chișinău

post-img
locuri de muncă
Sursa foto: imagine simbol

Un Târg al Locurilor de Muncă se va desfășura miercuri, 28 septembrie, la Chișinău. Evenimentul este destinat pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv refugiații din Ucraina.

La Târg au acceptat să participe 25 angajatori, care vor oferi peste 2000 locuri de muncă libere.

În cadrul evenimentului, angajatorii care activează în diferite ramuri ale economiei vor prezenta ofertele de muncă libere, cum ar fi: programatori, pedagogi, manageri, polițiști, specialiști în instituții publice, contabili, vânzători, casieri, bucătari, cofetari, conducători troleibuze și autobuze, lăcătuși auto, conducători auto, operatori de interviu pentru sondaje sociologice, muncitori calificați în construcție, inclusiv muncitori necalificați etc.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv refugiații din Ucraina, vor putea discuta nemijlocit cu angajatorii privind locurile de muncă libere și condițiile de ocupare a lor, vor prezenta angajatorilor CV-ul şi vor stabili interviuri de angajare.

Direcția generală ocuparea forței de muncă a municipiului Chișinău va pune la dispoziție celor prezenți la Târg informația a circa 5000 oferte de muncă libere înregistrate în baza de date, va acorda servicii de intermediere, ghidare în carieră, va informa privind posibilitatea de a urma cursuri de formare profesională, inclusiv instruirea la locul de muncă la profesii/meserii solicitate pe piaţa forţei de muncă.

 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter