Politic

Ambasadorul Rusiei la Chişinău va fi convocat la MAEIE după ce fragmente dintr-o rachetă au căzut, din nou, pe teritoriul R. Moldova

Ambasadorul rus, convocat la MAEIE
Sursa video: TVR MOLDOVA

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău va fi convocat la Ministerul de Externe după ce, luni, fragmente dintr-o rachetă au căzut lângă oraşul Briceni, aproape de graniţa cu Ucraina. Anunţul a fost făcut de premierul Republicii Moldova. Potrivit Nataliei Gavriliţa, incidentul va fi investigat în cooperare cu instituţiile internaţionale

NATALIA GAVRILIŢA prim-ministru al Republicii Moldova: „Este încă o dovadă că acest război se extinde dincolo de graiţele Ucrainei. Poliţia de frontieră a găsit acest obiect, toate instituţiile statului au acţionat imediat şi vom face toate investigaţiile aşa cum facem cu cazul rachetei de la Naslavcea şi suntem gata să cooperăm cu instituţiile internaţionale pentru a documenta acest caz. Nu putem la fiecare câteva zile să ne confruntăm cu atâtea riscuri pemntru m,ilioane de oameni. Râzboiul trebuie oprit. Ştiu că Ministerul Afacerilor Externe va convoca ambasadorul rus pentru a discuta aceste subiecte.”

Deocamdată, nu a fost anunţată provenienţa rachetei. Ministerul de Interne a precizat că, în urma cercetărilor de la faţa locului, a fost depistat corpul rachetei şi fragmente ale acesteea, care nu conţin material exploziv.

Poliția de frontieră a deschis un dosar penal care va fi transmis procurorilor. Racheta a căzut într-o livadă situaţă la câteva sute de metri de casele de la periferia oraşului Briceni. Este al doilea incident de acest fel produs în nordul Republici Moldova.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter