Sport

Oleg Crețul și Ion Basoc au câștigat Grand Prix-ul de la Tokyo la Para Judo

Oleg Crețul și Ion Basoc au câștigat Grand Prix-ul de la Tokyo la Para Judo

Oleg Crețul și Ion Basoc au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere de la Grand Prix-ul de Para Judo, organizat la Tokyo. Datorită acestui succes, cei doi sportivi din Republica Moldova sunt aproape de calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Oleg Crețul a cucerit medalia de aur în categoria de până la 90 de kilograme după patru victorii în turneul de la Tokyo. A avut adversari din Japonia, Suedia, Franța și Marea Britanie. Rivalul din finală nu s-a prezentat pe tatami, așa că Oleg Crețul a fost desemnat campion fără luptă.

Ion Basoc a obținut trei succese la competiția din capitala Japoniei, în categoria de peste 90 de kilograme. Judocanul din Republica Moldova i-a învins pe rivalii din Uzbekistan, Mongolia și Azerbadjan. În finală, Ion Basoc s-a impus în fața dublului campion paralimpic și triplului campion mondial, azerul Ilham Zakiev.

Republica Moldova a ocupat treapta secundă în clasamentul general al Grand Prix-ului de Para Judo de la Tokyo, unde a fost depășită doar de Uzbekistan. De asemenea, datorită acestui succces, Oleg Crețul și Ion Basoc au făcut un pas important spre calificarea la Jocurile Paralimpice, programate în vara anului viitor, la Paris.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter