Cultură

Expoziţie de pictură în incinta Institutului de Justiţie din Chişinău. Sunt prezentate lucrările a 23 de copii, câştigători ai unui concurs naţional de artă

Expoziţie de pictură în incinta Institutului de Justiţie din Chişinău. Sunt prezentate lucrările a 23 de copii, câştigători ai unui concurs naţional de artă

Expoziţie de pictură în incinta Institutului de Justiţie din Chişinău, unde sunt prezentate lucrările a 23 de copii, câştigători ai unui concurs naţional de artă. Evenimentul se încrie în şirul unor acţiuni tematice din cadrul Săptămânii Consiliului Europei, care a început astăzi şi se va încheia duminică.

Picturile a 23 de copii basarabeni vor putea fi admirate în cadrul unei expoziţii găzduită de Institutul Naţional de Justiţie. Toate lucrările au avut un mesaj - drepturile refugiaților și migranților din Republica Moldova.

GIULIA RE, şef adjunct, Oficiul Consiliului Europei la Chişinău: „Astăzi dăm startul Săptămânii Consiliului Europei în Republica Moldova cu o expoziţie de artă, cu lucrări ale copiilor la subiectul migraţiei, păcii, cum au fost primiţi refugiaţii în Republica Moldova. Consiliul Europei este deschis pentru colaborare cu instituţiile din Republica Moldova, în contextul parcursului european”.

ECATERINA POPA, director interimar, Institutul Naţional de Justiţie: „Noi facem o simbioză perfectă cu Consiliul Europei. Deci, deja este o tradiţie să facem aceste evenimente unde combinăm perfect arta şi drepturile omului”.

Săptămâna Consiliului Europei se va desfăşura în perioada 10-16 iulie şi marchează 28 de ani de la aderarea Republicii Moldova la această structură.

VICTOR LĂPUŞNEANU, director, Direcţia Cooperare Multilaterală, MAEIE: „Reuşitele atinse până în prezent nu ar fi fost posibile fără sprijinul Consiliului Europei şi a partenerilor noştri de dezvoltare”.

EXCELENŢA SA TOMASZ KOBZDEJ, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova: „Este important să menţionez că implementarea planului de acţiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova este un element cheie pentru realizarea angajamentelor de stat membru al Consiliului Europei”.

Consiliul Europei este cea mai mare organizație pentru drepturile omului din lume. Cuprinde 46 de state membre. 

Republica Moldova a aderat la Consiliul Europei în 13 iulie 1995. Organizația sprijină autorităţile în îndeplinirea obligațiilor statutare și a angajamentelor de consolidare a democrației, a drepturilor omului și a statului de drept.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter