Sărbătorile înseamnă momente petrecute alături de cei dragi și mese îmbelșugate. Însă, alimentația neechilibrată din această perioadă poate avea consecințe nedorite asupra sănătății și siluetei.
Nutriționiștii atenționează că bucatele pregătite tradiţional de gospodine cu această ocazie pot să ne facă rău dacă nu le consumăm cu moderaţie, mai ales în cazul vârstnicilor, al celor care sunt bolnavi sau al celor care au ţinut tot postul. Tocmai de aceea, medicii recomandă folosirea în meniuri a legumelor şi fructelor din belşug, dar şi cât mai multă apă şi mişcare, de preferat în aer liber.
Medicii spun că la mesele de sărbătoare alături de cei dragi trebuie evitate excesele alimentare şi alcoolice, mai ales în rândul celor care nu au o stare de sănătate tocmai bună.
Nutriţioniștii reamintesc de consumul a cel puţin doi litri de apă pe zi, care ajută la digestie. Nutriţioniștii recomandă să fie respectate cu stricteţe cele cinci mese pe zi.Totodată, oamenii trebuie să fie activi în această zi, dat fiind faptul că mesele, de regulă, sunt copioase.
Postul Paştelui este cel mai sever din anul bisericesc, cu doar două dezlegări la peşte. Următorul începe la sfârşitul lunii iunie şi este închinat pregătirii pentru Sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel.
Astăzi creștinii ortodocși și cei catolici sărbătoresc Învierea Domnului.