Cultură

VIDEO. Spectacol românesc performat de Orchestra și Baletul Operei Naționale din București pe scena UNESCO din Paris

post-img
spectacol

La Paris s-au celebrat 160 de ani de diplomație românească și Ziua Națională a României printr-un spectacol multimedia de excepție care a avut în centru ia românească sau ”la blouse roumaine”. Spectacolul a fost creat special pentru această ocazie de Orchestra și Baletul Operei Naționale din București, o premieră pe scenă UNESCO, relatează știriletvr.ro.

Muzică, balet și proiecții, un spectacol multimedia care a transmis emoție și talent românesc, pe scena UNESCO de la Paris, locul în care România își promovează patrimoniul autentic.

Simona-Mirela Miculescu - Ambasador, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO: Eu cred că putem vorbi despre aniversări și despre tradiții ancestrale într-un limbaj modern, dar asta pentru că cineva a avut această idee, dar Opera Națională din București care și-a făcut debutul pe scena UNESCO în fața lumii întregi, pentru că aici nu e vorba doar despre Paris, e vorba despre 193 de capitale ale lumii care au putut să vadă aceast spectacol în direct.

Spectacolul ”La Blouse Enchantée ”/ ”Povestea Iei” prezintă o viziune originală cu scenografie, costume, coregrafie și muzică, toate special create pentru acest spectacol contemporan în care sunt incluse și elemente de folclor tradițional.

Simona-Mirela Miculescu - Ambasador, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO: Le mulțumesc din tot sufletul celor care au contribuit la această victorie a diplomației culturale românești.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter