Sport

Campionatul de Ultramarathon, în Parcul Valea Morilor. Sportivii participă la trei probe de alergare: 6, 12 și 24 de ore

Campionatul de Ultramarathon, în Parcul Valea Morilor. Sportivii participă la trei probe de alergare: 6, 12 și 24 de ore

45 de atleţi şi simpli pasionaţi ai sportului din Republica Moldova şi din străinătate îşi testează rezistența în cadrul Campionatului la Ultramarathon. Evenimentul are loc în Parcul "Valea Morilor" din Chişinău, iar sportivii participă la trei probe de alergare: de şase, 12 și 24 de ore.

floare carpet

Iurie Melinte este directorul unui liceu din Drochia. Are 62 de ani şi s-a înscris la cursa de alergat de 24 de ore. Bărbatul spune că şi-a propus să se autodepăşească.

IURIE MELINTE, alergător amator: „O intrare în interiorul meu, o meditaţie, o promovare a Liceul Teoretic "Bogdan Petriceicu Haşdeu" unde activez. Este o luptă cu cee ace esre în interior. Este important să nu concurăm cu cineva, dar cu noi înşine”. Să alergi la un ultramaraton nu este o sarcină ușoară, spun participanţii. VOX EL RO 00:41 ...00:12 Am 19 ani air maratonul este imporant pentru mine pentru că vreau să-mi depăşesc limitele, să accept noi provocări şi cât de departe pot ajunge.

Sportivii sunt încurajaţi de rude şi de prieteni.

Pe parcursul cursei, alergătorii sunt supravegheaţi de medici şi de coordonatorii concursului.

VICTORIA CUCIUC, asistent medical: „Echipamentul medical, pentru orice eventualitate îl avem la dispoziţie, pentru acordarea primului ajutor”

floare carpet

RADU BUDAN, coorganizator: „Un cerc are doi kilometri şi 485 de metri şi noi fiecare număr îl înregistrăm câte cercuri face şi ora exactă când a făcut cercul”.

Campionatul Republicii Moldova la ultramaraton se află la cea de-a 26-a ediţie, iar în acest an la eveniment participă şi sportivi din străinătate.

ION FRUNZĂ, organizator: „Avem participanţi din ţara gazdă Republcia Moldova, avem din Ucraina şi avem un italian celebru, un alergător legendar, Andrea Marcato”:

ANDREA MARCATO, atlet italian: „Este o cursă foarte frumoasă, într-un parc verde şi drăguţ. Sunt foarte bucuros să mă aflu aici şi este o organizare bună”: Competiţia este organizată de Maraton Sri Chinmoy împreună cu Federaţia de Atletism din Republica Moldova şi se va încheia mâine.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter