Cultură

Zece designeri de modă autohtoni şi doi din Ucraina şi-au prezentat aseară cele mai noi colecţii în cadrul ediţii de primăvară "Moldovan Brands Runway"

Zece designeri de modă autohtoni şi doi din Ucraina şi-au prezentat aseară cele mai noi colecţii în cadrul ediţii de primăvară "Moldovan Brands Runway"

Zece designeri de modă autohtoni şi doi din Ucraina şi-au prezentat aseară cele mai noi colecţii în cadrul ediţii de primăvară "Moldovan Brands Runway". Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Patronală din Industria Uşoară, în parteneriat cu Ukrainian Fashion Week cu sprijinul financiar al USAID.

Efectele crizei economise se simt in pretul noilor creatii dar designerii nu au făcut economie la pasiune, bun gust și ingeniozitate. Ei au adus pe podium haine pentru orice gust şi buzunar.

DARYA GOLNEVA, reprezentant firmă: „Pentru noi e important ca fiecare haină să reprezinte cultura noastră locală. De exemplu, această haină este una simplă, uşor de purtat şi pentru orice figură. Doar că noi am adăugat această pânză, ne-am inspirat de la Constantin Brâncuşi şi anume Coloana Infinitului.”

Războiul a afectat activitatea multor creatori de modă din Ucraina.

IRINA DANILEVSCAIA, directorul evenimentului "Ukrainian Fashion Week": „Noi nu putem organiza Ukrainian Fashion Week în Ucraina, iar din această cauză designerii noştri îşi prezintă colecţiile la defilări şi diferite evenimente din Europa şi chiar în SUA.”

"Moldovan Brands Runway" facilitează promovarea brand-urilor autohtone și deschide noi oportunități de afaceri pentru antreprenorii din Republica Moldova. Asigură, de asemenea, conectarea producătorilor din industria uşoară din Republica Moldova şi Ucraina, pentru a promova brandurile autohtone în toată lumea.

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: „Industriile creative este o nişă care trebuie ocupată cât mai repede. Lumea s schimbă şi se schimbă foarte repede. Despre ce este Moldova depinde de noi şi trebuie să ne găsim specificul nostru, stilul nostru.”

MARCELA LOZOVANU, organizator eveniment "Moldovan Brands Runway": „Să-i promovăm. Să promovăm colecţiile. Să promovăm acele branduri care produc aici acasă, care crează locuri de muncă, ridică economia ţării şi respectiv este o mândrie pentru poprul din Republica Moldova.”

Evenimentul "Moldovan Brands Runway" se află la prima ediţie.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter