Social

IGSU a desfășurat proba Cros în cadrul Spartachiadei sportive ediția 2023

post-img
IGSU a desfășurat proba Cros în cadrul Spartachiadei sportive ediția 2023

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dat startul Spartachiadei IGSU al MAI, ediția 2023.

Astfel, la data de 16 martie s-au desfășurat competițiile sportive la proba „Cros” între subdiviziunile teritoriale. Întrecerile au avut loc în parcul „Valea Morilor” din municipiul Chișinău, unde au concurat 15 echipe. 

Sportivii au demonstrat abilitățile fizice, dar și rezistența la două probe: alergarea la  distanță de 3000 m și de 5000 m. Conform rezultatelor finale, în clasamentul general, locul I a fost ocupat de Detașamentul salvatori și pompieri Centru, locul II a fost obținut de Detașamentul salvatori și pompieri Ciocana, iar pe locul III s-a poziționat echipa din cadrul Direcției situații excepționale municipiul Bălți. 

În clasamentul individual, la proba 3000 m pe locul I s-a clasat plutonierul Omelianov Nicolai, pe locul II - sergentul major Bumbac Daniel, iar pe locul III – plutonierul Moisei Ion. Tot în clasamentul individual la cea de-a doua probă – 5000 m, pe locul I s-a poziționat sergentul major Ignatiev Andrie, pe locul II s-a clasat sergentul major Bizniuc Mihail, iar pe locul III – plutonierul Iosip Vitalie. 

Competițiile au drept scop perfecționarea abilităților sportive ale pompierilor și salvatorilor din țară și se desfășoară anual în cadrul Spartachiadei sportive a IGSU.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter