Social

Peste 50 de elevii au plantat astazi copaci in Parcul "La Izvor" din Chişinău

Peste 50 de elevii au plantat astazi copaci in Parcul "La Izvor" din Chişinău

Peste 50 de elevii au plantat astazi copaci in Parcul "La Izvor" din Chişinău. Ei au vrut să contribuie astfel la protejarea mediului, dar și să facă orașul mai verde şi mai frumos. La inițiativa autorităților locale o alee din parc va fi denumită Aleea Tinerilor.

„Un pic aici dăm cu lopata. Se duce ţărâna şi el se îndreaptă. Iată se duce, duce singur şi s-a îndreptat. Îi dăm puţin aşa.”

„Am auzit despre acţiune de la şcoală şi mi s-a părut foarte interesant să contribui şi eu la prosperarea oraşului. Nu am plantat niciodată un copac şi mi s-a părut o bună şansă să fac acest lucru. Ţara noastră are nevoie de copaci pentru că sunt plămânii planetei.”

Acțiunea face parte dintr-un proiect al Primăriei Chisinau prin care ce doreste plantarea a 60 de mii de arbori. Una dintre aleile parcului La Izvor va fi denumită Aleea Tinerilor, ca o recunoașterea a efortului voluntarilor la ecologizarea orașului.

„Noi am venit să mobilizăm oare cum această zi cu sădirea unui copac, fiindcă va rămâne ca o seminţă, o rădăcină pentru ceea ce reprezentăm noi şi ceea ce face. Ştim că e întitulată Aleea Tinerilor şi am venit cum s-ar zice ca reprezentanţi.”

„Asta se va numi aleea tineretului. Pe viitor dacă voi veni cu copii în acest parc o să le arăt că aici am plantat un copac.”

Peste o mie de puieţi de diferite SOIURI au fost sădiţi astăzi în parcul "La Izvor". Sunt puieţi de sacura, salcie, sau salcâm.

ION CEBAN, primar general Chişinău: „Pentru o alee de acest tip sunt mAI mult simbolice. Avem 200 de salcie şi 1200 de salcâm. Am învăţat lecţia din 2021 şi am avut grijă ca pueiţii să fie selectaţi mai minuţios. Împreună facem aceste schimbări. Avem planuri ambiţioase în continuare.”

Autorităţile publice locale au reusit anul trecut să planteze peste 60 de mii de arbori şi arbuşti în Chisinau. Aproape 70 la sută dintre puieţi au prins rădăcini.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter