Actualitate

Nicu Popescu: Rusia continuă măsurile ostile care afectează negativ cetățenii Republicii Moldova

post-img
Nicu Popescu

Declararea unui diplomat moldovean drept persona non-grata de către autoritățile Federației Ruse și interdicția mai multor oficiali moldoveni de a intra în Rusia reprezintă o altă acțiune ostilă din partea acestui stat, la fel cum au existat și multe alte precedente. Comentariul a fost făcut de ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit lui Nicu Popsescu, timp de foarte mulți ani Federația Rusă a recurs la politici ostile față de Republica Moldova, față de cetățenii moldoveni, față de economie, față de independența țării. Acest lucru s-a manifestat prin sprijinirea separatismului, prin sprijinul și menținerea prezenței ilegale pe teritoriul țării, prin introducerea embargourilor asupra produselor din Republica Moldova, asupra vinurilor, asupra fructelor și legumelor.

„În acest context, Federația Rusă continuă aceste măsuri ostile care afectează negativ cetățenii Republicii Moldova”, a adăugat șeful MAEIE.

El a amintit că săptămâna trecută, în urma unor acțiuni ostile ale Federației Ruse față de Republica Moldova, un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persona non-grata.

Amintim că ministrul de Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco și deputații PAS Oazu Nantoi, Olesea Stamati și Lilian Carp sunt oficialii cărora le-a fost interzisă intrarea în Federația Rusă, în urma deciziei de astăzi a Ministerului de Externe de la Moscova.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter