Extern

Ucraina: Preşedintele Zelenski declară oraşul strategic Liman ''complet eliberat'' de sub control rus

post-img
Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică oraşul strategic Liman din estul ţării "complet eliberat" de sub controlul forţelor ruse, la o zi după ce Moscova a anunţat că trupele sale au decis să se retragă din bastionul lor din nordul regiunii Doneţk, transmite Agerpres.

„Începând de la 12:30 (09:30 GMT), Liman este complet eliberat", a transmis Zelenski într-o înregistrare video scurtă, postată pe canalul său de Telegram.

Separat, serviciile de informaţii militare britanice au apreciat că, probabil, Rusia a suferit pierderi grele în timp ce forţele sale s-au retras din Liman, transmite dpa.

Oraşul Liman din regiunea Doneţk a fost "cel mai probabil apărat de elemente subdimensionate ale Districtelor Militare Vest şi Centru ale Rusiei, precum şi de contingente de rezervişti mobilizaţi voluntar", a transmis duminică Ministerul Apărării britanic în informarea sa zilnică.

"Forţa (rusă) a suferit probabil pierderi grele pe măsură ce s-a retras de-a lungul unicului drum de ieşire din oraş aflat încă sub controlul ruşilor", potrivit sursei citate.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter