Social

257 de accidente pe trecerile de pietoni, de la începutul anului. Polițiștii îndeamnă șoferii să reducă viteza

post-img
poliția

De la începutul anului curent, pe teritoriul R. Moldova s-au produs 257 de accidente pe trecerile de pietoni, în consecință șase persoane și-au pierdut viața, iar altele 265 au primit diferite traumatisme.

Pentru a preveni eventualele tragedii și a-i disciplina pe șoferi, polițiștii desfășoară zilnic acțiuni,  informând participanții la trafic despre pericolul la care se expun atunci când nu  respectă regulile de circulație.   

În context, oamenii legii vin cu mai multe recomandări către conducătorii auto:

- reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități;

- acordați prioritate pietonilor angajați în traversare;

- nu staționați în zona trecerii de pietoni ca să nu blocați vizibilitatea celorlalți șoferi.

De asemenea, oamenii legii recomandă pietonilor să evite să pună conducătorii de autovehicule în situația de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate.

Pentru participanții la trafic care neglijează aceste reguli obligatorii,  legislația prevede sancțiuni de la 900 până la 1500 de lei și aplicarea a 4 puncte de pe penalizare pentru șoferii care nu acordă prioritate pietonilor, și de la 300 până la 450 de lei pentru pietonii care traversează strada în locuri interzise.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter