Politic

SONDAJ. Trei partide ar accede în Parlament în cazul unor alegeri, aproape 50% din populație susține integrarea Republicii Moldova în UE

post-img
Sondaj

Trei partide ar accede în Parlamentul Republicii Moldova, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri legislative anticipate, arată un studiu al companiei Magenta Consulting, dat publicității astăzi.

Astfel, PAS ar obține 36% din sufragii, PSRM ar fi votat de 19% din cetățenii Republicii Moldova, iar Partidul Politic ȘOR ar intra în Parlament cu 15%. din voturi.

În ce privește direcția de dezvoltare a Republicii Moldova, 48% dintre respondenți sunt de părere că Republica Moldova trebuie să meargă Republica Moldova trebuie să fie membră a Uniunii Europene, iar 34% dintre respondenți consideră că Republica Moldova ar trebui să aibă relații mult mai apropiate cu Rusia (după modelul Belarus).

De asemenea, 34% dintre respondenți sunt pentru unirea Republicii Moldova cu România.

Datele au fost colectate prin intermediul unui sondaj la față în față (TAPI - Tablet Assisted Personal Interview) în perioada 11 ianuarie – 6 februarie 2023. 

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1421 de respondenți, cu vârsta de 18+ ani, locuitori ai Republicii Moldova (malul drept). Eșantionul este unul probabilistic stratificat multistadial și proporțional numărului populației, cu o marjă de eroare de ±2.9%.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter