Social

Republica Moldova, sub cod roşu de caniculă, cu temperaturi de peste 40 de grade, la umbră

Republica Moldova, sub cod roşu de caniculă, cu temperaturi de peste 40 de grade, la umbră

Republica Moldova este sub cod roşu de caniculă până miercuri. Trebuie să facem față la temperaturi de peste 40 de grade, la umbră. O astfel de vreme provoacă probleme mari de sănatate și trebuie să luăm în serios sfaturile medicilor.

Avem parte de zile de foc până pe 17 iulie cu temperaturi extreme care vor incinge atmosfera. Ploile vor ocoli Republica Moldova iar vântul abia adie. 

Oamenii sunt îndemnaţi să nu se expună la soare între orele 11 și 18, să evite efortul fizic şi munca îndelungată sub razele soarelui. Trebuie să vă asigurați că aveți întotdeauna o sticlă cu apă la îndemnână. 

Nu consumaţi alcool sau băuturi care conţin cofeină pentru că acestea accentuează starea de rău pe caniculă. Se recomandă purtarea pălăriilor de soare și a chipiurilor.

Nu lăsați copiii și nici animalele de companie în mașină şi aveţi mare grijă de persoanele în vârstă şi cele cu boli cronice.

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 49 de locuri pentru a stinge vegetaţia cuprinsă de flăcări și îndeamnă cetățenii să nu aprindă focul in locuri periculoase. Așa că staţi la umbră, luați toate măsurile necesare de protecție şi aveţi grijă de cei dragi.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter