Sport

Medaliate la Campionatul Mondial de Lupte din Serbia, Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au revenit acasă. Au fost primite cu flori și muzică de fanfară

Medaliate la Campionatul Mondial de Lupte din Serbia, Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au revenit acasă.

Medaliate la Campionatul Mondial de Lupte din Serbia, Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au revenit acasă. Ele au fost întâmpinate de colegii, prieteni și rude. Sportivele au fost primite cu flori și muzică de fanfare.

Cu zâmbetul pe buze și medaliile pe piept, fetele au venit la Centrul de Pregătire ale Loturilor Naționale, din Chișinău.

Anastasia Nichita și Irina Rîngaci s-au bucurat de primirea călduroasă dar fericirea lor cea mai mare este că au obținut  calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

ANASTASIA NICHITA, luptătoare, medaliată cu argint la Campionatul Mondial: "Acum am reușit, în sfârșit, să le câștig și, totodată, să ajung în finală. Dar să obțin și biletul de participare la Jocurile Olimpice. Ce poate fi mai frumos decât atât?"

IRINA RÎNGACI, luptătoare, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial: "În lupta pentru medalia de bronz am dat tot ce am putut. A fost dificil să părăsesc salteaua de luptă, fiind atât de epuizată, dar m-am bucurat enorm de mult că am reușit să obțin biletul de calificare la Paris."

ANDREI CHIPERI, antrenor: "Am cucerit trei medalii și două bilete de calificare la Olimpiadă. Așa ceva încă nu a mai fost în istoria luptelor feminine din Republica Moldova."

Pe lângă Anastasia Nichita și Irina Rîngaci, Republica Moldova a fost reprezentată și de alte trei fete la turneul mondial de la Belgrad. Este vorba despre Mariana Eșanu Cherdivara, Iulia Leorda și Mariana Drăguțan, care a cucerit bronzul în limitele de până  la 55 de kilograme, o categorie neolimpică.

MARIANA DRĂGUȚAN, luptătoare, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial: "Fiecare sportiv are visul de a ajunge la Jocurile Olimpice. Anul viitor, voi concura în categorie olimpică pentru a obține calificarea."

În următoarele zile, sportivele din Republica Moldova vor avea o mică vacanță, după care vor relua antrenamentele pentru Campionatul Mondial de Tineret, programat la sfârșitul lunii octombrie, în Albania.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter