Actualitate

LIVE.UPDATE. Luminița Odobescu, întrevedere cu Nicu Popescu, la București: „Vom rămâne cel mai activ partener al R. Moldova atât la nivel bilateral, cât și la nivel internațional”

post-img
Nicu Popescu și Luminița Odobescu

Ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, întreprinde o vizită de lucru la București, unde a susținut o conferință de presă alături de ministrul afacerilor externe a României, Luminița Odobescu.

ZFR

Ministrul afacerilor externe al României, Luminița Odobescu: „Este o reușită care a venit la scurt timp după obșinerea statutului de țară candidată la UE. Știu câtă muncă a stat în spatele acestei succes obținut. Sunt sigură că istoria va susține configurația politică care a dus la reușita acestui succes. Avem proiecte bilaterale, dinamice, sectoriale în multiple domenii. Am avut oportunitatea de a discuta aceste proiecte comune. Locul R. Moldova este în familia europeană. L-am asigurat încă o dată pe ministrul Popescu de întreaga susținere a României pentru R. Moldova. Suntem și vom rămâne cel mai activ partener al R. Moldova atât la nivel bilateral, cât și la nivel internațional.”

Ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu: „Alături de afacerilor externe al României, Luminița Odobescu și împreună cu România suntem și vom fi uniți, datorită deschiderii și dialogului constat. Putem constata că relațiile dintre noi sunt mai apropiate și cu proiecte comune mai multe decât acum 30 de ani. Și avem proiecte comune care R. Moldova va ancora și mai mult R. Moldova cu România. Știm să construim proiecte comune care ne va întări în drumul nostru european. Am obținut statutul de țară candidat și demararea negocierilor la UE. Apreciez enorm implicarea enormă a Luminiței Odobescu și României care sunt în beneficiul R. Moldova. Avem o cooperarea foarte strânsă în forurile internaționale. Am reușit cu România să intensificăm dialogul cu NATO. România este cel mai important contribuitori în acest sens. Contribuția concretă a României este recunoscută de toți cetățenii R. Moldova. Continuăm să fim uniți în continuare și pentru aduce R. Moldova în UE.”


Vicepremierul Nicu Popescu întreprinde o vizită de lucru la București, unde are întrevedere cu omologul său român, Luminița Odobescu, dar și cu alți oficiali.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter