Actualitate

Radu Marian: „Nu poate exista nicio situație în care regiunea transnistreană primește gaz suficient, iar restul Republicii Moldova nu primește”

post-img
Radu Marian

Acțiunile Rusiei lovesc în cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Trebuie să vedem în noiembrie ce vom face, avem pregătite scenarii pentru orice situație, inclusiv pentru deconectarea totală a gazelor naturale, dar nu vom admite tratament diferențiat față de regiunea transnistreană”, a declarat deputatul PAS Radu Marian, prezent în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

Deputatul a menționat că nu poate exista nicio situație în care regiunea transnistreană primește gaz suficient, iar restul Republicii Moldova nu primește.

„Ca urmare, Rusia pedepsește pe toți sau cel puțin încearcă. O să depunem cu toții eforturi și o să trecem cu bine peste această perioadă”, a spus Radu Marian.

Secretarul general al Platformei DA, Liviu Vovc, a declarat că, dacă există deschidere din partea regimului separatist de la Tiraspol, atunci s-ar putea găsi soluții ca Chișinăul să cedeze o parte din gaz, pentru a asigura necesarul de energie electrică.

„În stuația actuală, se creează impresia că regimul separatist a notificat în ultima zi că nu va mai livra câtă energie are nevoie Republica Moldova”, a spus Liviu Vovc.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a spus în cadrul emisiunii că nu se întâmplă nimic nou în atitudinea Rusiei față de Republica Moldova, doar că situația este mai gravă acum.

„Este ceea ce au făcut rușii permanent de la căderea URSS - încercarea de a folosi structurile de ocupație pe care le-au avut mereu în Republica Moldova. Șantajul energetic nu se întâmplă de acum. Republica Moldova nu se confruntă cu o criză ordinară. Protestele din Chișinău și criza energetică nu pot fi separate. Este o acutizare a situației care s-a întâmplat de fiecare dată la Chișinău când la guvernare au venit formațiuni politice neloiale Moscovei”, a spus Alexandru Tănase. 

Ediția integrală a emsiunii Punctul pe AZi din 25 octombrie o puteți vedea în continuare.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter