Recomandări

Întâlnirile TVR Moldova cu DRAGOŞ BUHAGIAR

post-img
Întâlnirile TVR Moldova cu DRAGOŞ BUHAGIAR
Sursa foto: tvr

Preşedintele UNITER, Dragoș Buhagiar, unul dintre cei mai apreciați și premiați scenografi români de teatru și film, este invitatul seratei culturale ,,ÎNTÂLNIRILE TVR MOLDOVA”. Evenimentul este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român ,,Mihai Eminescu” şi va avea loc sâmbătă, 25 martie 2023, ora 13.00, la Teatrul Fără Nume. Intrarea este gratuită în baza invitației.

Dragoş Buhagiar reușește să facă din scenografie un personaj principal şi a semnat de-a lungul timpului numeroase proiecte de succes pentru piese de teatru şi festivaluri. 

Pentru activitatea sa de scenograf de teatru a primit 7 trofee UNITER, lucrând cu regizori importanți precum Cătălina Buzoianu, Silviu Purcărete, Alexandru Tocilescu sau Alexandru Dabija.

Dragoş Buhagiar s-a născut pe data de 19 august 1965, la Brăila. A absolvit Academia de Arte Plastice ,,Nicolae Grigorescu" București. A semnat scenografii importante atât pentru spectacole de teatru sau filme, cât și pentru spoturi publicitare și evenimente corporatiste. A folosit în teatru experiența acumulată în publicitate. 

Întâlnirile TVR Moldova cu DRAGOŞ BUHAGIAR

Decorurile sale se constituie în imagini deosebit de spectaculoase, spațiile de joc se modifică permanent, iar obiectele de scenă sunt în interacțiune cu actorii.

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalităţi de referinţă ale culturii din tot spaţiul românesc vin în faţa publicului de la Chişinău pentru discuţii de suflet.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter