Actualitate

Ambasadorul Danemarcei în Republica Moldova: Este important ca o țară care nu este membră a niciunei alianțe să se poată apăra

post-img
Ambasadorul Danemarcei

O țară trebuie să aibă capacitatea de a se apăra chiar dacă nu este membra unei alianțe sau a unui bloc militar. Este declarația ambasadorului Danemarcei în Republica Moldova, Soren Jensen, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

Țara care nu este aliatul nimănui, nu înseamnă că nu trebuie să se poată apăra. Am văzut cazul Ucrainei, unde nu există respect, agresorii nu respectă țările care declară că nu sunt aliatele nimănui. De aceea și are sens ca o țară ca Moldova să fie și ea capabilă să se apere. Eu nu cred că cineva ar crede serios că Moldova ar agresa pe cineva militar, cu atât mai mult Rusia, dar este important ca o țară care nu este membră a niciunei alianțe să se poată apăra”, a relatat Soren Jensen, potrivit sursei citate.

Declarația a fost făcută în contextul în care Ministerul Apărării a făcut mai multe achiziții pentru a consolida securitatea țării noastre, iar militarii moldoveni participă la mai multe exerciții multinaționale.

Opoziția critică aceste acțiuni, invocând principiul neutralității prevăzut de Constituție.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter