Extern

Steagul Ucrainei, arborat în Herson. Serviciile de informații militare ucrainene anunță oficial că orașul a revenit sub controlul Ucrainei

post-img
Herson

Soldaţii ucraineni au intrat deja în zonele de periferie ale oraşului Herson, a anunțat un oficial local, la o zi după anunţarea retragerii trupelor ruse din oraşul-port situat în sudul Ucrainei. Între timp, localnicii au ridicat steagul ucrainean în mijlocul orașului. Pe de altă parte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că 40 de localități au fost eliberate de sub ocupația rușilor.

ZFR

Serviciile de informații militare ucrainene (GRU) au anunțat oficial vineri că orașul Herson a revenit sub controlul Ucrainei, potrivit The Guardian.

Locuitorii se strâng cu steaguri în centrul Hersonului, pentru a aștepta armata ucraineană eliberatoare.


GRU s-a adresat soldaților ruși care încă au rămas pe malul drept al fluviului Nipru, avertizându-i că vor reuși să scape din oraș dacă se vor deghiza în civili și le-a cerut să se predea, notează Digi24.ro

ZFR

„Orice încercare de a se opune Forțelor Armate ale Ucrainei va fi oprită. Fiecare soldat rus care opune rezistență va fi distrus. Aveți singura șansă de a evita moartea – predați-vă imediat”, se arată în comunicatul postat de GRU.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter