Extern

Giorgia Meloni, viitorul premier al Italiei: Putin îşi demonstrează încă o dată viziunea neoimperialistă a caracterului sovietic ce ameninţă securitatea Europei

post-img
Giorgia Meloni

Giorgia Meloni, şefa aleasă a viitorului guvern italian, a spus vineri că anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene „nu are nicio valoare juridică sau politică” şi ar demonstra că Vladimir Putin „ameninţă” securitatea europeană, relatează France Presse.

„Declaraţia de anexare la Federaţia Rusă a patru regiuni ucrainene după referendumurile simulacre care au avut loc sub o ocupaţie militară violentă nu are nicio valoare juridică sau politică”, a spus ea într-un comunicat. 

Vladimir „Putin îşi demonstrează încă o dată viziunea neoimperialistă a caracterului sovietic ce ameninţă securitatea întregului continent european”, a adăugat şefa partidului post-fascist Fratelli d'Italia (FdI), care a câştigat împreună cu aliaţii săi alegerile legislative de duminică. 

„Această nouă încălcare din partea Rusiei a regulilor de coexistenţă între naţiuni confirmă necesitatea ca democraţiile occidentale să fie unite”, a concluzionat Meloni. 

Meloni ar urma să-i succeadă în săptămânile următoare lui Mario Draghi, care a acordat un sprijin puternic Ucrainei, inclusiv prin trimiterea de arme şi în sancţiunile împotriva Rusiei încă de la începutul războiului, conform Agerpres. 

Deşi Giorgia Meloni este mai degrabă eurosceptică, ea a susţinut linia lui Draghi cu privire la Ucraina, în timp ce posibilii săi viitori aliaţi în guvern, liderul Ligii de extremă dreaptă Matteo Salvini şi fostul prim-ministru de dreapta Silvio Berlusconi, au de multă vreme legături strânse cu Moscova.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter