Sport

Sportivii paralimpici din Republica Moldova, pregătiți să lupte la Paris

video

Cei trei judocani, care vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris, au ajuns deja în capitala Franței și se pregătesc intens de marea provocare. Mâine, în competiția va intra Irina Cernei. Tot mâine, atletul Gheorghe Spînu va concura în proba de aruncarea greutății.

ZFR

Irina Cernei va fi prima sportivă din Republica Moldova, care își va încerca puterile la Olimpiada din capitala Franței. Ea va concura în competiția de para judo, în limitele categoriei 57 de kilograme, care va începe de la ora 10.00. Ceilalți doi reprezentanți ai acestui sport, Oleg Crețul și Ion Basoc, care vor evolua în categoriile 90 și 100 de kilograme, vor păși sâmbătă pe tatami.

De remarcat că, tot mâine, începând cu ora 19.00, va debuta la Jocurile Paralimpice și Gheorghe Spînu. Atletul își va demonstra abilitățile în proba de aruncarea greutății. Ultima sportivă care va reprezenta Republica Moldova la Olimpiada de la Paris va fi Larisa Marinenkova, care va bifa a cincea prezența la o asemenea competiție. Ea va concura în întrecerea de para powerlifting, pe șapte septembrie. Atleta a fost în centrul atenției la ceremonia de deschidere a marelui eveniment din capitala Franței, fiind port-drapelul delegaţiei din Republica Moldova.

De-a lungul istoriei, Republica Moldova a participat la opt ediții ale Jocurilor Paralimpice. În palmaresul țării sunt două medalii de bronz, ambele cucerite în 1996.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter