Academicianului Victor Voicu, profesor de farmacologie, toxicologie şi psihofarmacologie clinică, membru al Academiei Române, i-a fost conferit titlul onorific Doctor Honoris Causa al Universității de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" din Chişinău. La şedinţa solemnă au participat personalități marcante din domeniul academic și științific.
Academicianului Victor Voicu a primit cu emoție titlul onorific de Doctor Honoris Causa.
VICTOR VOICU, profesor universitar, preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Medicale, Academia Română: „Un profesionist nu se odihneşte. Un profesionist munceşte până i se sfârşesc zilele, până viaţa lui se încheie şi se încheie în glorie. El trebuie să râmână pe vârf. Efortul de a rămâne pe vârf e mai mare decât al urca.”
Titlul onorific i-a fost acordat pentru activitate științifică prodigioasă și pentru descoperirile în domeniul farmacologiei, toxicologiei şi psihofarmacologiei clinice, dar și a colaborărilor academice internaționale.
VIOREL JINGA, rector, UMF "Carol Davila" din Bucureşti: „Domnul academician munceşte de la 25 de ani şi are în spate 60 de ani de muncă în care a făcut eforturi deosebite pentru a se dezvolta şi pentru a integra România în rândul ţărilor civilizate.”
STANISLAV GROPPA, prorector pentru activitate de cercetare, USMF: „Totodată domnul academician Voicu este responsabil de organizarea colaborării în domeniul cercetării a structurilor din România şi a Republicii Moldova. Astăzi avem mai multe proiecte anunţate de guvernul României.”
EMIL CEBAN, rector USMF: „Pentru Universitatea de Medicină aceasta are o deosebită importanţă. Noi pregătim în farmacologie, farmacologie clinică ,toxicologie, rezidenţi, specialişti unde dumnealui este unul din fondatorii acestor ştiinţe medicale.”
ION MEREUŢĂ, profesor universitar, doctor habilitat în medicină: „M-a ajutat foate mult pe mine, pe colegii mei ca să fondăm Academia de Ştiinţe Medicale "Gheorghe Țîbîrnă" din Republica Modova şi am venit cu toţii ca să-l felicităm pe domnul Voicu.”
Academicianul Victor Voicu este autorul a peste 20 de volume monografice, 300 de lucrări ştiinţifice publicate şi comunicate şi deţine aproape 30 de brevete de invenţie. În 2005, a primit titlurile de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Ovidius" din Constanţa şi al Universităţii "Vasile Goldiş" din Arad.