Actualitate

DOC. Ziua de 2 octombrie - declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță

post-img
Ion Druță
Sursa foto: tvr/simbol

Ziua de 2 octombrie a fost declarată zi de doliu național, în semn de profundă tristețe cauzată de decesul prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță, scriitor care a contribuit esențial la dezvoltarea literaturii, artei și culturii naționale. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

La ora 12.00, se va cinsti memoria scriitorului Ion Druță, prin păstrarea unui moment de reculegere. În această zi, în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, va fi arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova.

Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

În ziua de 2 octombrie 2023, furnizorul public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova” va difuza programe din arhiva companiei realizate în baza operelor scriitorului Ion Druță.

Decret, Ion Druță

Precizăm că, în această dimineață, la ora 10, la Moscova, s-a stins din viață marele scriitor Ion Druță, la vârsta de 95 de ani. Despre acest fapt a anunțat Editura Cartier pe rețelele de socializare.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter