Extern

Un colonel rus de rang înalt a fost ucis în urma unui atac efectuate de Ucraina asupra orașului Luhansk

post-img
Colonel rus ucis

Un atac cu rachete ucrainene efectuat săptămâna trecută în Luhanskul ocupat l-a ucis pe colonelul rus Pavel Kropotov, a anunțat presa locală rusă la 19 aprilie. Kropotov, comandantul Brigăzii 59 de Comunicații, a fost ucis, pe 13 aprilie, în urma unui atac al armatei ucrainene asupra cartierului general al brigăzii pe care acestea o conducea.

În ziua atacului, oficialii ruși au declarat că Ucraina a lovit o fabrică, rănind trei persoane, fără a face nicio mențiune despre Kropotov sau despre cartierul său general. Ulterior, armata ucraineană a confirmat atacul, dar nu a oferit detalii despre eventualele victime, scrie defenseromania.ro.

Presa rusă a relatat despre înmormântarea lui Kropotov, care a avut loc la Ekaterinburg, susținând că acest comandant a decedat " în timpul atacului cu rachete britanice" - o referire probabilă la racheta Storm Shadow furnizată de Marea Britanie și folosită de forțele armate ucrainene.

Ucraina nu a confirmat utilizarea rachetelor britanice în acest atac.

De la începutul invaziei la scară largă, au fost înregistrate numeroase atacuri pe teritoriul Rusiei și în teritoriile ucrainene ocupate de Moscova.

În octombrie 2023, Ucraina ar fi lovit aerodromurile militare din Luhansk și Berdiansk, regiunea ocupată Zaporizhzhia, cu rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune furnizate de SUA, distrugând nouă elicoptere.

Printre alte ținte rusești vizate în teritoriile ocupate din Oblastul Luhansk s-au numărat, de asemenea, instalații de depozitare a petrolului și un sistem de rachete S-400.

Se pare că unele dintre ținte au fost lovite de rachete cu rază lungă de acțiune Storm Shadow furnizate de Marea Britanie, capabile să lovească adânc în teritoriile ocupate de Rusia.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter