Actualitate

LIVE. Conferință de presă susținută de ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, și ministrul afacerilor externe al Turciei, Mevlüt Çavușoğlu

post-img
Nicu Popescu, Mevlüt Çavușoğlu

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu desfășoară o vizită de lucru în Turcia. În cadrul programului, oficialul moldovean se întâlnește în Istanbul cu Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul turc al afacerilor externe, alături de care susține o conferință pentru presă.

 

Scopul vizitei oficialului moldovean include consolidarea parteneriatului strategic cu Turcia, efectuarea unui schimb de opinii privind situația de securitate în regiune cauzată de războiul injust al Rusiei împotriva Ucrainei, criza energetică, promovarea priorităților diplomației economice și asistența oficială pentru dezvoltare oferită de Turcia prin intermediul TIKA.

Totodată, vicepremierul Nicu Popescu se va întâlni în programul său din Istanbul cu ambasadorul Lazăr Comănescu, secretarul general al Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN) și Mahmut Asmalı, președintele Asociației industriașilor și oamenilor de afaceri independenți MÜSİAD.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter