Social

Festivalul Etno Gastronomic "Bostaniada" a atras şi în acest an sute de vizitatori

Festivalul Etno Gastronomic "Bostaniada" a atras şi în acest an sute de vizitatori

Festivalul Etno Gastronomic, "Bostaniada", a devenit o tradiţie și a atras şi în acest an sute de vizitatori. Timp de două zile, pe malul lacului Bălăbăneşti, raionul Criuleni au fost expoziţii cu dovleci de diferite dimensiuni, bucate tradiţionale dar şi un concert cu mulți artişti şi ansambluri folclorice.

Nu au lipsit de la festival târgul meşterilor populari, o zonă gastronomică, și zone de expoziţie şi relaxare.

Vizitatorii au putut cumpăra obiecte făcute de meşterii populari din Republica Moldova.

VALENTINA VASILACHI, meşter popular: „Ne-au poftit la sărbătoare şi noi am venit cu bostanii noştri. Acesta este un bostan gigant, au crescut cuscrii noştri în satul Isacova. Înainte luau în câmp, apă, vin, se ţineau rece şi tot ce se consuma din aceasta, era lecuitor, curăţă ficatul, tot organismul, scoate paraziţii”.

SERGIU CHETRARI, meşter popular: „La acest festival am venit deja al treilea an cu istrumente muzicale: ocarine, jucării pentru copii, păsărele care imite mai multe cântece, fluieraşe, căciuli dace”.

În acest an, vedetele festivalului au fost doi dovleci care au bătut recordul de cei mai mari din Republica Moldova, cântărind peste 600 şi respectiv peste 800 de kilograme.

DIANA RENCHECI, organizator festival: „Este un festival cu o istorie în spate, este un festival iubit de moldovenii noştri şi nu doar. Avem aici oaspeţi atât din ţara noastră cât şi de peste hotare. Este un festival la care ţinem foarte mult, un copil al toamnei”.

Festivalul Etno Gastronomic "Bostaniada" este la cea de-a 12-a ediţie.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter