Cultură

Serial radiofonic cu actori de la Chișinău și București

post-img
Obiectiv Comun

Actori ai Teatrului Național ,,Mihai Eminescu” din Chișinău şi ai Teatrului Național ,,I.L. Caragiale” din Bucureşti au înregistrat serialul radiofonic „Între lumi”, „Răzvrătitul” și „Căutări”, după romanul „Lumea veche. Familii din România de altădată” de Livia Davidescu. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii Obiectiv Comun de la TVR Moldova.

,,În faţa microfonului sufletul vorbeşte. Dacă în scenă te poţi ascunde după o mizanscenă, după o haină sau un decor, în faţa microfonului trebuie să fii sută la sută convingător prin firesc, prin emoţie, ca să-l provoci pe radioascultător să asculte”, a afirmat Petru HADÂRCĂ, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu” şi cel care a semnat regia artistică a proiectului. 

Petru Hadârcă a vorbit despre rolul important al teatrului radiofonic în educarea publicului. În asemenea condiţii, ascultătorul singur îşi creează imaginea. În plus, e o oportunitate de a asculta un spectacol pentru cei care nu pot ajunge la teatru. 

,,E foarte important ca lumea să asculte aceste spectacole. Temele pe care le dezbatem sunt destul de necesare, pentru că noi trebuie să ne cunoaștem istoria”, a menţionat Alexandru PLEȘCA, actor la Teatrul Național ,,Mihai Eminescu”.

Magda Duţu a semnat scenariul radiofonic.

,,Magda Duţu a reuşit, într-un timp record, să facă dramatizarea unui spectacol destul de lung şi a acumulat ore bune de nesomn, tocmai ca să reuşească să facă textul pentru imprimare”, a spus Diana DECUSEARĂ, actriță a Teatrului Național ,,Mihai Eminescu”. 

Emisiunea poate fi urmărită aici.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter