Sport

Halterofila Nicoleta Cojocaru a devenit campioană mondială la juniori

Halterofila Nicoleta Cojocaru a devenit campioană mondială la juniori

Halterofila Nicoleta Cojocaru a devenit campioană mondială la juniori. Reprezentanta Republicii Moldova și-a adjudecat trei medalii de aur la competiția de anvergură unde s-a făcut remarcat și Alexdandru Baldji, cu două distincții de bronz.

floare carpet

Nicoleta Cojocaru a urcat de trei ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, în categoria de 55 de kilograme, iar imnul Republicii Moldova a răsunat la turneul de mare clasă organizat în Peru. În proba smuls, halterofila a ridicat 80 de kilograme, iar în cea de aruncat – 103 de kilograme. În clasamentul general, Nicoleta Cojocaru a înregistrat rezultatul de 183 de kilograme și a fost recompensată cu titlul de campioană mondială printre juniori.



În cadrul aceluiași turneu de anvergură, Alexandru Baldji și-a suplimentat palmaresul cu două medalii de bronz, în limitele de 67 de kilograme. Sportivul s-a evidențiat în proba smuls, cu 127 de kilograme, și în ierarhia finală, cu 282 de kilograme.



La Campionatul Mondial de Haltere, rezervat participanților de până la 17 ani, au concurat patru sportivi din Republica Moldova. Competiția se desfășoară în orașul Lima se va încheia duminică.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter