Actualitate

Incendiu într-o locomotivă Chișinău-Iași

Incendiu
Sursa video: TVR MOLDOVA

Locomotiva trenului care circula pe ruta Chişinău – Iaşi a luat foc în această dimineață. Incendiul s-a declanșat la motor, în timp ce trenul staţiona în gara din Sipoteni, raionul Călăraşi. Pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă.

ANA PRISEAJNIUC, şef, Secţia Mentenanţă Informaţională, CFM: "Circumstanţele încă nu sunt cunoscute. Urmează să desfăşurăm o testare şi o inspecţie la Ungheni, ca să vedem care au fost cauzele exacte ale acestui incidente. Pasagerii au fost transportaţi în mod organizat până la Ungheni şi li s-a oferit posibilitatea ca să le fie returnate biletele. În total, în acest tren erau 50 de pasageri, dintre care zece plecau la Iaşi, iar restul circulau pe interiorul ţării. Precizăm că acest incident nu va modifica mersul trenurilor de pe cursa Chişinău – Iaşi – Socola, întrucât avem destule garniture pentru a deserve această cursă."

Reprezentanţii Căii Ferate au organizat transportul pasagerilor doar până la Ungheni, la frontiera cu România. Incendiul la locomotive a fost stins în scurt timp de două echipaje de pompieri, fără ca vagoanele să fie afectate.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter