Anual, aproximativ o treime dintre alimentele produse în lume se pierd, se irosesc, iar într-un final, ajung la gunoi. Risipa de alimente reprezintă, de asemenea, pierderi majore de resurse, inclusiv apă, terenuri, energie, forță de muncă și capital, în consecinţă fiind produse în mod inutil emisii de gaze cu efect de seră, ce contribuie la încălzirea globală și la schimbările climatice.
Despre cadrul legal privind risipa alimentară, substraturile psihologice într-o societate de consum, dar şi programele europene de diminuare a risipei alimentare discutăm în cadrul ediției de astăzi.
Invitaţii emisiunii sunt: Mariana Cușnir, deputat în cadrul Comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regională; Oleg Paraschiv, directorul Asociaţiei Obşteşti „Banca de Alimente” şi Gabriel Sescu, președinte Banca pentru Alimente București.
Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00 şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.