Recomandări

„Obiectiv Comun”: Ziua mondială a apei, proiecte de aprovizionare cu apă

post-img
emisiune

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în întreaga lume pe 22 martie, sub egida Organizației Națiunilor Unite. În acest an, sloganul este „Prețuiește apa". Obiectivul este de a sensibiliza populația atât în privința potențialului pentru o cooperare extinsă, cât și asupra răspunsurilor la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă. Acţiunile din această zi subliniază necesitatea accesului universal la apă sigură și curată, precum și o salubritate adecvată și o bună instalație de igienă.

Calitatea apei din Republica Moldova, managementul resurselor de apă şi proiectele de aprovizionare cu apă sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi. Invitaţii ediţiei sunt: DORIN ANDROS – manager Proiectul ,,Securitatea aprovizionării cu apă şi sanitaţie în Moldova”; ALEXANDRU COJOCARI - şef Direcţia Managementul Resurselor de Apă Agenţia ,,Apele Moldovei”; GABRIEL MĂRGINEANU -  expert ecologic; ANA CĂSUŢA - consultant principal Direcția politici de management integrat al resurselor de apă Ministerul Mediului.   

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter