Actualitate

Maia Sandu cere ca instituţiile media care promovează şi justifică războiul din Ucraina să fie pedepsite mai aspru

Maia Sandu despre propaganda
Sursa video: TVR MOLDOVA

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, cere ca instituţiile media care promovează şi justifică războiul din Ucraina să fie pedepsite mai aspru, aceste practici reprezentând riscuri la adresa securităţii statului. Într-un interviu pentru NordNews, Sandu a mai spus că embargoul impus de Federația Rusă la produsele agricole din Republica Moldova ar avea o tentă politică și nu economică.

Preşedintele Republicii Moldova a declarat că, în cel mai scurt timp, va cere instituțiilor statului să facă eforturi pentru oprirea propagandei media care sprijină războiului dus de Rusia în Ucraina.

MAIA SANDU preşedintele Republicii Moldova: „Eu cred că autorităţile statului trebuie să ia o atitudine mult mai dură faţă de aceste mijloace de dezinformare, nu le pot zice, de altfel, mijloace de informare. Pe partea unde se promovează războiul, unde se dezinformează, se justifică războiul – aici măsurile trebuie să fie foarte dure. Aici nu este loc de dezbateri, este un risc la adresa securităţii statului.”

Şeful statului a mai spus că produsele agricole din Republica Moldova au nevoie de o piață de desfacere unde este apreciată calitatea lor iar embargoul rusesc, intrat în vigoare acum două zile, e, mai degrabă, o decizie politică şi nu una economică.

MAIA SANDU preşedintele Republicii Moldova: „În momentul în care Federația Rusă are niște argumente, noi vrem să le auzim, să vină să verifice lucrurile pe loc și să vedem o decizie. Noi, evident, suntem interesați ca toate produsele noastre să corespundă standardelor, mai ales că noi exportăm pe piețe mult mai riguroase, pentru că piețele europene sunt mult mai riguroase decât piața din Rusia. Atunci cât în lista localităților care nu mai pot exporta în Rusia, nu apar localități unde au fost depistate asemenea probleme, atunci ne întrebăm dacă este o problemă economică sau politică. Ați văzut că Ministerul Agriculturii a avut o discuție cu ambasadorul Rusiei. Să vedem ce va urma după aceste discuții.”

Preşedintele Republicii Moldova a făcut o vizită de lucru în municipiul Bălţi. Şeful statului a discutat cu primarul oraşului şi cu agenţi economici. Maia Sandu a vizitat Zona Economică Liberă și Centrala Electrică şi de Termoficare "CET-Nord", care este acum modernizată cu fonduri europene.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter