Justiție

30 de zile de arest pentru primarul satului Boldureşti, din raionul Nisporeni

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru primarul satului Boldureşti, din raionul Nisporeni

Primarul satului Boldureşti, din raionul Nisporeni, a primit 30 de zile de arest. Decizia a fost luată astăzi de magistrați El este suspectat că ar fi accidentat mortal un copil de paisprezece ani, a fugit de la locul faptei şi a încercat să scape de urmărirea penală.Jurnalista TVR MOLDOVA, Angelina Ungureanu, se află la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, şi ne spune cum decurge şedinţa.

Ședința de judecată a început în jurul orei 11:00. Primarul satului Boldurești din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, va sta 30 de zile in arest preventiv in penitenciarul numărul 13. Decizia a fost pronunțată cu puțin timp in urma de către magistrații Judecătoriei Chisinau, sediul Ciocana. 

Ciochină a refuzat sa fie escortat in fata instanței. Avocatul acestuia a declarată ca Ciochina se simte rău si din acest motiv nu s-a prezentat in fata magistraților de la Judecătoria Chisinau, sediul Ciocana.   

Avocatul nu a putut spune cum pledează clientul lui, deoarece acesta se afla in stare de soc. Totuși, apărătorul a mai precizat ca nu crede in probele publicate de poliție si va demonstra nevinovația acestuia.   

Pe de alta parte, procurorii susțin ca sunt suficiente probe care demonstrează vinovăția suspectului și este necesar ca el sa fie plasat in arest, deoarece persista pericolul ca sa se eschiveze de la urmărirea penală.   

Primarul Ciochină a fost reţinut acum doua zile. El este bănuit că, în seara de 19 februarie, a accidentat mortal un copil de 14 ani în satul Boldureşti şi a fugit de la faţa locului. Mai bine de o zi, el a încercat să ascundă din urmele accidentului și s-a eschivat de la urmărirea penală. În acest caz a fost reţinut şi un suspect care i-ar fi fost complice primarului. 

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter