Extern

Dacă Putin va ocupa Ucraina, soldaţii americani vor ajunge să lupte cu cei ruşi. E avertismentul transmis de Joe Biden republicanilor care blochează o nouă asistenţă financiară şi militară pentru Kiev

Dacă Putin va ocupa Ucraina, soldaţii americani vor ajunge să lupte cu cei ruşi. E avertismentul transmis de Joe Biden republicanilor care blochează o nouă asistenţă financiară şi militară pentru Kiev

Dacă Putin va ocupa Ucraina, soldaţii americani vor ajunge să lupte cu cei ruşi. E avertismentul transmis de preşedintele american Joe Biden republicanilor din Congres care blochează o nou asisitenţă financiară şi militară pentru Ucraina. Liderul de la Casa Albă i-a îndemnat pe republicani să-şi revadă poziţia şi să-i accepte proiectul de sprijin pe care-l solicită încă în luna septembrie.

JOE BIDEN preşedintele SUA: „Dacă Putin va ocupa Ucraina, el nu se va opri aici. Este important să avem o viziune pe termen lung asupra acestui lucru. Îşi va continua ofensiva și a vorbit clar despre asta. Putin va ataca un aliat al NATO, şi dacă îşi va continua ofensiva împotriva unui aliat al NATO, noi ca membru al NATO, vom fi obligați să apărăm fiecare centimetru din teritoriul Alianței și se va întâmpla ceea ce nu ne dorim și ceea nu avem în prezent - trupe americane luptând cu trupe rusești.”

Potrivit lui Joe Biden, orice obstacol în calea eforturilor Statelor Unite de a sprijini Ucraina întărește în mod clar poziția lui preşedintelui rus Putin. Liderul de la Casa Albă le-a cerut legislatorilor republicani din Congres să deblocheze urgent asistenţa suplimentară pe care a solicitat-o pentru Ucraina, precizând că ea trebuie aprobată cel târziu până la Crăciun. Biden le-a transmis celor care se vor opune în continuare sprijinului de care are nevoie Kievul, că vor fi judecaţi aspru de istorie dacă vor întoarce spatele cauzei libertăţii.

Pe fondului impasului de pe frontul din Ucraina, preşedintele Joe Biden a cerut Congresului în luna septembrie să adopte un proiect de lege prin care să ofere Kievului o asistenţă suplimentară în valoare de 61 de miliarde de dolari. Acelaşi pachet prevede şi fonduri de sprijin pentru Israel şi ţările din Zona Asia Pacific, inclusiv 14 miliarde de dolari pentru asigurarea securităţii frontierei Statelor Unite cu Mexicul pentru combaterea imigraţiei ilegale şi traficului de droguri.

Republicanii din Congres insistă că ultima problemă e prioritară pentru poporul american şi insistă asupra unor dezbateri separate pe această temă. Liderul majorităţii democrate din Senat a anunţat ieri, că va propune un amendament cu privire la politica imigraţiei pentru a găsi compromisul necesar.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Editor