Politic

Reacția Ministerului Educației la sesizarea TVR MOLDOVA privind promovarea mesajelor de propagandă sovietică în școli

Reacția Ministerului Educației
Sursa video: TVR MOLDOVA

Ministerul Educaţiei de la Chişinău a reacţionat după ce TVR Moldova a informat, într-un reportaj, că în mai multe instituţii de învăţământ din Republica Moldova sunt organizate evenimente în care sunt promovate mesaje de propagandă sovietică.

Reprezentanţii instituţiei susţin că activitățile s-au desfășurat la inițiativa administrațiilor şcolilor, în baza unor acorduri de colaborare, iar Ministerul nu a fost informat. Responsabilii de la Educaţie au solicitat informații suplimentare de la persoanele implicate în cazurile descrise de TVR Moldova.

Pe parcursul lunii decembrie, în mai multe instituții de învățământ din raioanele Edineț, Fălești şi Cantemir s-au desfăşurat expoziţii cu tematică militară sovietică. Iar la Bălţi, a fost organizat un concert de cântece ruseşti, la care au participat copii şi maturi. Au fost promovate mesaje de propagandă sovietică, iar majoritatea a purtat uniforme militare.

Evenimentul de la Bălţi a fost sponsorizat de Ambasada Rusiei în Republica Moldova. În perioada stării de urgenţă, propaganda războiului este interzisă prin lege în Republica Moldova.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter