Actualitate

În premieră, Republica Moldova a importat gaze naturale în sistem revers. Andrei Spînu: „Este anulat mitul că gazele naturale și lumina pot veni doar din Federația Rusă”

post-img
Sistem gaze

„În premieră, Republica Moldova a importat gaze naturale în sistem revers, dinspre Vest spre Est, și astfel a anulat mitul că gazele naturale și lumina pot veni doar din Federația Rusă”, a scris ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, într-o postare pe Facebook.

„Miercuri, Energocom a procurat 5,6 milioane de metri cubi de gaze naturale, care au fost transferate prin punctul de livrare Budnice din Slovacia, la frontieră cu Ucraina. 

Acestea completează stocurile de rezervă pe care le face Energocom pentru a asigura Republica Moldova cu necesarul de gaze naturale pentru această iarnă și contribuie la independență energetică a țării noastre.

Stocurile actuale de gaze naturale, efectuate de Energocom, au ajuns la moment la 157 milioane m3.

Ceea ce la prima vederea părea că ne va distruge, iată că ne face mai puternici. Așa cum am promis, solidari, cu efort de economisire, vom trece cu bine această iarnă, vom ieși din sezonul rece cu capul sus, mai puternici și independenți energetic.

 Mulțumesc echipei, Energocom, pentru tot efortul pe care îl depun în această perioadă complicată”, a scris Andrei Spînu.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter