Politic

Scandal în Parlamentul R. Moldova. Mai mulți parlamentari nu vor avea dreptul să participe la următoarele cinci ședințe în plen

video

Scandal după scandal în legislativul de la Chişinău. Mai mulţi deputaţi neafiliaţi, dintre cei care merg periodic la Kremlin, au blocat astăzi, pentru câteva ore, tribuna parlamentului. Pentru comportamentul lor, şapte parlamentari nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele cinci şedinţe în plen.

ZFR

Scandalul a început după ce președintele Parlamentului, Igor Grosu, nu i-a permis deputatului neafiliat, Vasile Bolea, să ia cuvântul. Asta, după ce Bolea l-a insultat, săptămâna trecută, pe Grosu în plenul Parlamentului.


IGOR GROSU preşedintele Parlamentului: „Dvs. aţi făcut amenințare la ultima ședința a parlamentului, de aceea până nu vă cereți scuze publice pentru comportament nu vă pot oferi cuvântul.”


Supărat, Vasile Bolea, împreună cu alţi şase colegi de-ai săi, au blocat tribuna şi au făcut un adevărat show în sala de şedinţe a Parlamentului. Prezentarea proiectelor a avut loc pe fundal unui zgomot infernal.

ZFR


GHEORGHE COJOC deputat PAS: „E un film foarte bun pentru toată Republica Moldova. Bravo! Eu nu am înțeles primul mesaj dar e cred că "Ruşii ne plătesc". Marina Tauber spune: Ruşii ne plătesc. ”


 Şi pentru că cei şapte deputaţi au dat peste cap şedinţa, preşedintele Parlamentului a propus să fie sancţionaţi.


IGOR GROSU preşedintele Parlamentului: „Bolea, Fotescu, Ulanov, Lozovanu, Tauber, Apostolova, Nesterovschi, vă rog să deblocați tribuna. Stimaţi colegi, în această situație, propun în conformitate cu articolul 33 să aplicăm sancțiunea de interzicere a participării pe durata a 5 ședințe.”


 Întâmplător sau nu, în timp ce deputaţii băteau cu sticle de plastic în tribună, s-a defectat sistemul electronic de vot. Aşa că parlamentarii de la PAS au fost nevoiţi să voteze prin ridicarea mâinii. Iar deputaţii BCS au părăsit sala.


IGOR GROSU preşedintele Parlamentului: „Stimați cetățeni, aceasta este adevărata faţă a celor care lucrează şi sunt împotriva statului şi nu au nimic sfânt în ei de Sfânta Sărbătoare de astăzi.”


Într-un final, preşedintele Parlamentului a amânat şedinţa plenară pentru mâine şi a cerut Serviciului de Protecție şi Pază de Stat să asigure ordinea publică.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter