Actualitate

Maia Sandu, la cea de a 10-a reuniune a Adunării Parlamentare Euronest de la Chișinău: Rusia vrea să instaleze aici guverne de marionete care să dea raportul la Moscova

post-img
Maia Sandu

Integrarea europeană, consolidarea securității și depășirea crizelor generate de războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina reprezintă principalele subiecte de pe agenda Reuniunii Euronest de la Chișinău, prima reuniune în timpul unui război.

Rusia s-a folosit de nenumărate instrumente pentru a destabiliza instituțiile democratice și pe liderii aleși în Rep. Moldova și vrea să instaureze aici guverne de marionete care să dea raportul la Moscova. Declarațiile au fost făcute de președinta Maia Sandu în deschiderea Euronest.

 În discursul său șefa statului s-a referit la impactul pe care războiul brutal de agresiune al Rusiei în Ucraina îl are asupra Rep. Moldova, precum criza energetică, economică și socială și a mulțumit partenerilor occidentali pentru sprijin în depășirea acestor provocări, transmite Radio Chișinău

”Rusia a folosit o serie de instrumente de a destabiliza instituțiile democratice și liderii aleși. Vrea să ne tragă țările înapoi către vremuri tulburi și autoritare  conduse de guverne marionete care se subordonate Moscovei. Am văzut modul tragic în care s-au desfășurat lucrurile în Ucraina. În Rep. Moldova liniile de atac reprezintă orchestrarea protestelor cauzate de provocările economice. Războiul din Ucraina a lăsat cetățenii noștri sărăciți și vulnerabili. Anul trecut Rep. Moldova a fost nevoită să facă față unei inflații puternice și unor prețuri la resurse energetice foarte mari”, a spus Maia Sandu.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter