Social

Un alt copac s-a prăbuşit în centrul Chişinăului. O mașină și mai multe fire electrice, distruse

Copac cazu in Chisinau
Sursa video: TVR MOLDOVA

La o săptămână după tragedia din Parcul "Alunelul", când o fetiţă de doi ani a fost ucisă de o creangă masivă care a căzut peste ea, astăzi, un alt copac s-a prăbuşit în centrul Chişinăului, dar peste o maşină. Ghinionistul este un şofer de troleibuz, care şi-a găsit automobilul distrus.

Arborele a căzut în după-amiaza zilei de astăzi, pe strada Mitropolit Dosoftei din sectorul Centru al Chişinăului. Copacul a distrus o mașină, iar alte două au fost uşor avariate. Vitalie Toma, angajat al Parcului de Troleibuze, spune că şi-a parcat automobilul sub pom, fără a bănui ce i s-ar putea întâmpla.

VITALIE TOMA proprietarul maşinii: „M-a sunat un coleg de serviciu şi mi-a spus că: azi are chipuri să te duci pe jos acasă. Eu locuiesc în Truşeni. Dar din ce cauză? Iar ei îmi zic că a cazut un copac peste maşină. Glume de prost gust vă rpg să nu. La care ei au zis că acus filmez şi trimit pe viber.”

Bărbatul păgubit spune că maşina nu mai poate fi reparată.

VITALIE TOMA proprietarul maşinii: „Am fost şocat. Am rugat colegul din primul schimb să urce la volan că m-am stresat. Să nu se întâmple ceva cu troleibuzul sau să fac alte probleme. Gata, maşina, nu se mai repară. A fost poliţia am întocmit un proces verbal.”

Proprietarul maşinii spune că va merge în justiţie, pentru a-şi recupera daunele materiale.

VITALIE TOMA proprietarul maşinii: „Aşteptăm ziua de luni şi vedem, timpul va arata. Aş vrea să mă pornesc pe drumuri pentru a mi se recompensa banii pe maşină.”

Arborele a doborât şi un stâlp de electricitate. Circulaţia a fost oprită în zonă. La locul incidentului au venit reprezentanţi de la Spatii Verzi și de la Regia Transport Electric. Ei au declarat că arborele era sănătos, iar de vină ar fi fost vântul sau rădăcina putredă.

PETRU CARP maistru de sector, Spaţii Verzi: „Copacul e sănătos, a căzut poftim. Este ce este. Copacul e sănătos şi verde. Cum atunci s-a întâmplat că a căzut?
Vântul, Dumnezeu e vinovat. Credeţi în Dumnezeu?  Din rădăcină  a fost rupt.  
Şi el nu a fost marcat spre defrişare? Nu, nu a fost nimic. Nu a fost pe document la tăiere. Păi cum a căzut aşa, are o tulpină groasă? Se rupe pentru că e putred la rădăcină.”

Pe 14 mai, în parcul "Alunelul", o fetiţă de doi ani a fost ucisă de creanga unui pom, care s-a prăbușit peste căruciorul în care se afla. Procuratura Chişinău a întocmit un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. Primăria Chişinău a iniţiat o anchetă internă iar şeful de la Spaţii Verzi a fost demis.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter