Politic

PAS nu crede în lacrimile primarului Chişinăului, Ion Ceban

PAS nu crede în lacrimile primarului Chişinăului, Ion Ceban

Primarul Chişinăului, Ion Ceban, se plânge de presiuni din partea celor de la PAS. El a declarat intr-o conferinta de presa că, atât el, cât şi unii angajaţi ai Primăriei, ar fi hărţuiţi prin controale şi dosare penale făcute la indicaţia celor de la guvernare. În replică, reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate spun că Ceban se victimizează pentru a distrage atenţia cetățenilor de la problemele oraşului, pe care nu le-a rezolvat.

ION CEBAN primarul municipiului Chişinău: Acum, se încearcă cu indicaţii de sus, destituirea mea din funcţie. Avem informaţii din diferite surse şi scopul final este să-mi interziă să ocup funcţii de demnitate publică. Angajaţii primăriei, în los să se ocupe de problemele oraşului, zilnic oferă explicaţii.Toate denunţurile depuse sunt la iniţiativa PAS.

În replică, deputatul PAS, Radu Marian, susține că Ion Ceban îşi ascunde incompetenţa prin victimizare.

RADU MARIAN deputat PAS: "Primarul Ivan Ceban a 17-a oară se victimizează că cineva vrea să-l aresteze, să-l demită, să-l încurce. Chipurile, de nu l-ar încurca nimeni, el s-ar descurca tare bine. Dar toți înțeleg că unicul scop al acestor victimizări jalnice este să ascundă incompetența de care dă dovadă. Noi totuși îl îndemnăm să se ocupe de problemele chișinăuienilor, că-s multe, iar el a promis să le resolve (...)." Schimburile de acuzaţii între Primăria Chişinău şi Guvern sunt tot mai dese și au efecte negative asupra cetătenilor. Una dintre dispute a apărut după ce primarul Ion Ceban a refuzat să mai plătească asistenții personali și a lăsat problema in sarcina Guvernului.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter