Actualitate

Europarlamentarul român, Corina Crețu: Pentru România, Republica Moldova a fost întotdeauna o prioritate indiferent de cine a fost la guvernare

post-img
Europarlamentarul român, Corina Crețu
Sursa foto: tvr

Pentru România, Republica Moldova a fost întotdeauna o prioritate indiferent de cine a fost la guvernare la Chișinău sau București. Declarația a fost făcută de către eurodeputata Corina Crețu, în studioul la TVR Moldova de la Chișinău, unde a precizat că proiectele comune implementate în ultima perioadă demonstrează o dinamizare a relației Chișinău București.

„România, în primul rând a avut o constantă, indiferent de cine a fost la guvernare în Republica Moldova, a fost foarte sus pe agenda României. Nu cred că există comună în Republica Moldova care să nu fi beneficiat de o renovare de școală, de grădiniță. Am văzut acum la universitate, scrie foarte clar, din banii Guvernului României, Universitatea de Stat a fost renovată, Institutul Mamei și Copilului. Pentru România a fost întotdeauna o prioritate. (...) Trebuie să depunem toate eforturile pentru integrarea europeană. Drumu Republicii Moldova trebuie să fie susținut între Uniunea Europeană”,a declarat Corina Crețu în platoul TVR Moldova.

De asemenea, parlamentara în legislativul european, Corina Crețu, a ținut să precizeze că relația dintre Chișinău și București înregistrează o creștere, ceea ce poate fi observată prin multitudinea de proiecte comune dezvoltate sau în curs de dezvoltare din ultimii ani.

„Relația dintre Guevrnul Republica Moldova și Guvernul României s-a dinamizat și a marcat încă odată relația specială bilaterală a guvernelor cele două state și s-au semnat acorduri concrete între miniștrii din România și R. Moldova în domenii vitale pentru R. Moldova cum sunt energia, securitatea energetică”, a punctat oficialul român din Parlamentul European.

Ediția emisiunii „Punctul pe AZi” cu participarea deputatei în Legislativul European, Corina Crețu poate fi vizionată mai jos.

Citește și:

Bloc al Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, renovat și dotat cu echipamente de ultimă generație într-un proiect comun România – R. Moldova

Studenţii USM dispun acum de un amfiteatru renovat cu sprijinul Guvernului României. Spaţiul inaugurat a primit numele Reginei Maria

Muzeul de Istorie şi Etnografie din Soroca va fi renovat în cadrul unui proiect de valorificare a patrimoniului istorico-cultural

Au început lucrările de renovare a scărilor din Parcul Central al orașului Bălți, activitate ce se derulează în cadrul Proiectului Transfrontalier „Eminescu: o cultură – o rută în zona transfrontalieră Botoșani - Bălți”

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter