Sport

Oleg Crețul, campion la Grand Prix-ul de la Antalya

Oleg Crețul, campion la Grand Prix-ul de la Antalya

Oleg Crețul și-a adjudecat medalia de aur la Grand Prix-ul de la Antalya. Judocanul cu dizabilități din Republica Moldova a obținut trei victorii și a triumfat la penultimul turneu înainte de Jocurile Paralimpice de la Paris, unde și-a asigurat deja prezența.

În categoria de până la 90 de kilograme, Oleg Crețul a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere și a fost recompensat cu medalia de aur. Pentru a se bucura de această performanță, reprezentantul Republicii Moldova a trebuit să-i învingă pe sportivii din Irak, Turcia și Marea Britanie. Daniel Powell a fost adversarul din finală, iar Oleg Crețul a avut câștig de cauză printr-un ippon.

Tot la această competiție, Ina Cernei și Ion Basoc au ocupat locurile cinci în limitele lor de greutate. Cu doar câteva zile înainte de turneul din Antalya s-a făcut remarcat Adil Osmanov. Reprezentantul Republicii Moldova a câștigat Grand Slam-ul, cu șase victorii la activ. În duelul pentru medalia de aur, el l-a învins pe azerul Rashid Mamadaliyev printr-un procedeu spectaculos.

În prezent, mai mulți sportivi care practică judo-ul în Republica Moldova sunt practic calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, dar lista oficială va fi publicată în luna mai.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter