Social

Mii de oferte pentru persoanele care sunt în căutarea unui serviciu

Mii de oferte pentru persoanele care sunt în căutarea unui serviciu

Zeci de companii din Republica Moldova s-au întrecut astăzi în oferte, la Târgul Locurilor de Muncă. Evenimentul, care a avut loc la Palatul Republicii din Chişinău, a întrunit reprezentanţi din diferite domenii, inclusiv din cadrul instituţiilor de stat. La târg au venit tineri, dar şi pensionari, care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Vizitatorii târgului au putut discuta direct cu angajatorii, iar mulţi au reuşit să-şi programeze interviuri de angajare.

"Caut job pentru viitor. Mă interesez în domeniul meu, pentru că lucrez la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din România şi vreau să revin acasă. Poliţia de Frontieră - asta a fost un vis, însă soarta m-a dus să învăţ la Relaţii Internaţionale şi este cumva mai aproape de domeniul meu."

"Sunt anul patru la Colegiul De Studii Administrative şi Fiscale, specialitatea de administrarea aplicaţiilor web. Am venit pentru a găsi un lucru în domeniul IT, anume bazat pe programare."

"Suntem, iată, cu prietena Tatiana la pensie. Pensiile sunt foarte mici. Am lucrat toată viaţa. Eu am pensia 3000 de lei, doamna – doar 2000. Şi deci am vrea ceva să găsim de lucru. Suntem pentru prima dată la târg şi iată studiem."

La târg au participat 50 de companii, care au avut peste 2000 de oferte în diverse domenii, cum ar fi industria alimentară, IT, imobiliare sau bănci şi finanţe.

OLGA COJOCARU, manager recrutare, reţea de magazine: Avem deja colectate vreo şase anchete, de la persoane care au lăsat contactele. – Le spuneţi care sunt salariile în companie? – Le spunem orientativ, pentru că nu este o sumă fixă, depinde de mai multe. Este salariul de funcţie, format din premii, din orele de muncă lucrate.

MIHAELA SCUTARU, subofiţer superior, Poliţia de Frontieră: Noi oferim un salariu destul de bun, elevii vor beneficia şi de achitarea gazdei lunare, de asemenea pot participa la diverse instruiri internaţionale, cât şi naţionale, pot face schimb de experienţă în diverse ţări.

În premieră, echipe mobile de la Agenţia Naţională pentru Ocupare Forţei de Muncă vor merge şi în câteva localităţi rurale, într-o campanie de informare.

ALA ŞUPAC, şef, Direcţia Generală Ocuparea Forţei de Muncă, Chişinău: Cetăţenii vor pleca nemijlocit în localităţile rurale, să discute cu cetăţenii, să-i înregistreze cu statut de şomer pe cei care nu sunt înregistraţi şi să le propună locuri de muncă pe care le avem înregistrate în baza de date.

Au fost invitaţi şi meşteşugari din Republica Moldova şi Ucraina, care şi-au expus creaţiile. Târgul locurilor de muncă este organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în colaborare cu PNUD Moldova, Guvernul Elveției şi alţi parteneri.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter